Ministar Bošnjaković za N1 komentirao aktualna pitanja te digitalizaciju pravosuđa

Slika /slike/novi osj/izjava1.PNG

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković gostovao je 08. svibnja uživo u studiju N1 te odgovarao na aktulna pitanja vezana uz podnošenje ostavke ministra obrane Davora Krstičevića, rezanja proračuna ministarstva pravosuđa te se osvrnuo na održanu video konferenciju sa svim predstavnicima općinskih sudova.

Podnošenje ostavke ministar obrane Davor Krstičević, koje je uslijedilo nakon pada vojnog aviona u mjestu Biljane Donje i  tragične pogibije dvojice pripadnika HRZ-a, te treba li istu i prihvatiti pitanje je za premijera Plenkovića, smatra ministar Bošnjaković.

Komentirajući trenutnu pandemiju COVIDa-19 istaknuo je rezanje proračuna ministarstva koji iznosi 2 milijarde i 700 milijuna kuna, a najviše se rezalo na projektima koji se neće moći ostvariti. Nadalje svi sudovi morali prilagoditi način rada, međutim hitni postupci su se i dalje rješavali:

"Dijelili smo sudbinu cijelog društva, bio je cilj zaštiti ljude, ne samo službenike i suce, cijelo vrijeme radili su se hitni postupci, ali bio je manji priljev, manje se radilo, ali rješavali su se stari predmeti".

Također se osvrnuo na video konferenciju koju je u ponedjeljak, 04. svibnja, imao sa svim predsjednicima općinskih sudova:

"Svi smo rekli svoja očekivanja, više se otvaraju, neće biti toliko odgoda, svatko treba napraviti analizu prostora s kojim raspolaže, kako ga racionalno koristiti, u većim dvoranama će se provoditi rasprave i one će se dijeliti", kaže Bošnjaković i zaključuje da će na kraju godine sigurno biti povećanje predmeta ali da će se to u nekom vremenu nadoknaditi.

Ministar Bošnjaković je za kraj istaknu digitalizaciju pravosuđa te da su rasprave na daljinu budućnost pravosudnog sustava.

Cijelu snimku izjave možete pogledati ovdje: 
 



Pisane vijesti