Ministar Bošnjaković sastao se s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD)

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/EBDR/EBDR_1.jpg
  • Slika
  • Slika

Sastanak je održan uoči otvaranja konferencije „Jačanje pravnog okvira stečajnog procesa i izvansudske nagodbe“ koju su zajedno organizirali Ministarstvo pravosuđa RH i EBRD.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sastao se u petak, 6. listopada 2017. godine sa gđom Marie-Ann Birken, članicom Izvršnog odbora direktora EBRD-a,  gđom Vedranom Jelušić Kašić, direktoricom EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku i gđom Jelenom Matir, direktoricom pravnih poslova EBRD-a.

Izaslanstvo EBRD-a je predstavnicima  Ministarstva pravosuđa izložilo aktivnosti koje se planiraju u području edukacije sudaca u okviru stečajnog postupka kao i druge aktivnosti. Pravni tim EBRD-a za tranziciju vodi projekt tehničke pomoći koji uključuje i organizaciju navedene konferencije s ciljem otvaranja rasprave o postojećem zakonskom okviru stečajnog postupka u RH.

Razgovaralo se o praktičnim problemima u provedbi stečajnog postupka te o potrebi podizanja svijesti kroz primjere dobre prakse. Istaknuta je važnost stečajnog prava za pravosudni sustav Republike Hrvatske, kao i obostrano uvjerenje kako će prijedlozi i preporuke koje se očekuju od ovakvih modela suradnje nedvojbeno koristiti za unapređenje i poboljšanje učinkovitosti postojećeg stečajnog sustava.

Istaknuvši neupitan značaj ovakvih događaja uzajamno je izražena želja za daljnjom međusobnom suradnjom u svrhu jačanja pravosudnog sustava.

Pisane vijesti | Bilateralni sastanci