Međunarodna radionica na temu „Najbolja praksa i komunikacija“ – Pravosuđe i unutarnji poslovi

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Bukurešt 15-16. ožujka 2016/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 15. i 16. ožujka 2016. godine, u Bukureštu (Rumunjska) je održana međunarodna radionica na temu „Najbolja praksa i komunikacija“ –  Pravosuđe i unutarnji poslovi, u organizaciji  Ureda financijskog mehanizma (Financial Mechanism Office – FMO) Kraljevine Norveške u suradnji s Ministarstvom pravosuđa Rumunjske.

Sudionici radionice bili su predstavnici različitih zemalja korisnika, od nacionalnih fokalnih točki, program operatera i program promotora te ostalih sudionika iz Bugarske, Rumunjske, Poljske, Češke, Litve, Latvije, Grčke, Malte, Cipra itd.

Prisutnima su se uvodno obratile, osim predstavnika FMO-a, i gđa. Tove Bruvik Westberg, veleposlanica Kraljevine Norveške u Rumunjskoj i gđa. Crina Morteanu, savjetnica ministrice pravosuđa.

Cilj radionice bio je razmijeniti iskustva u pripremi i korištenju programa koji se financiraju sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2009-2014, kako bi se stečena znanja i eventualne manjkavosti sustava pripreme i provedbe uvažila u idućem financijskom razdoblju koje je u pripremi.  

Prvi dan radionice sudionici su bili podijeljeni u četiri programska područja u kojim su prezentirani primjeri uspješno završenih projekata te su kasnije međusobno raspravljene teme fokusnih područja projekata i njihove provedbe (pozitivna i negativna iskustva), indikatora i ostalih pokazatelja uspješnosti projekta te korištenja bilateralnih fondova financiranih također sredstvima Kraljevine Norveške.

Drugi dan radionice bila su predstavljana iskustava i najbolje prakse u području komunikacija i vidljivosti kojima je cilj podići znanje o općim ciljevima darovnica (EEA i Norway Grants) te prenijeti iskustva Ureda financijskog mehanizma na zemlje korisnice.

Pisane vijesti | Multilateralni sastanci