Izvanbolnički tretman ovisnika u interdisciplinarnom kontekstu borbe protiv ovisnosti

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Probacija/Predavanje 19_9_2018/IMG_6782.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U srijedu, 19. rujna 2018. godine u Ministarstvu pravosuđa održano je predavanje na temu “Izvanbolnički tretman ovisnika u interdisciplinarnom kontekstu borbe protiv ovisnosti".  

Predavanje je održao gospodin Siniša Brlas, prof. psihologije, voditelj Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, u organizaciji Sektora za probaciju, Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Svrha edukacije je osnaživanje mreže međusektorske suradnje u provedbi mjera liječenja od ovisnosti koje su izrečene osobama uključenima u probaciju.

Službenici su kroz edukaciju upoznati s izvanbolničkim tretmanom i liječenjem ovisnika, s naglaskom na dobroj praksi međusektorske suradnje u Virovitičko – podravskoj županiji, koja, između ostalog, obuhvaća i probaciju.

Educiranje službenika kroz ovakva predavanja praksa su koju Probacijska služba primjenjuje od svog osnutka, s ciljem jačanja kapaciteta službenika za rad s osuđenicima različitih potreba.

Predavanju su uživo prisustvovali službenici Probacijskog ureda Zagreb I i Zagreb II, Središnjeg ureda Sektora za probaciju i Zatvorskog sustava, dok su službenici  ostalih probacijskih ureda u Republici Hrvatskoj predavanje pratili putem video linka.

Pomoćnica ministra Jana Špero uvodno se obratila nazočnima i naglasila važnost ove teme za rad probacijskih službevanbolnički tretman ovisnika u interdisciplinarnom kontekstu borbe protiv ovisnosti. 

Pisane vijesti | Zatvorski sustav