Izaslanstvo Republike Albanije

  • Slika /slike/vijesti naslovnica/Izaslanstvo Albanije/IMG_4002.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik dr. sc. Kristian Turkalj sastao se u srijedu, 7. lipnja 2017. godine s izaslanstvom Republike Albanije, predvođenim zamjenicom ministra europskih integracija Eraldom Çani. 

Studijski se posjet predstavnika Ministarstva europskih integracija, Ministarstva pravosuđa i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Albanije provodi u razdoblju od 5. do 9. lipnja 2017. godine, u okviru Twinning projekta “Support to Albanian Civil Service Reform“ financiranog iz programa IPA Europske unije.

Državna škola za javnu upravu (DŠJU) u suradnji s Centrom izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova organizator je posjeta delegacije Republike Albanije Hrvatskoj s ciljem prijenosa hrvatskog znanja i iskustva iz procesa pristupanja RH Europskoj uniji.

Glavne teme susreta albanskog izaslanstva s predstavnicima Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, osim prijenosa iskustva RH iz razdoblja koje je prethodilo pristupanju Europskoj uniji, odnosile su se na ključne probleme organizacije i reforme pravosuđa, posebice vezane uz unapređenje neovisnosti, nepristranosti i učinkovitosti pravosudnog sustava.

Razgovaralo se i o alternativnim načinima rješavanja sporova te razmjenjivalo iskustva u provođenju informatizacije pravosuđa.

Pisane vijesti | Bilateralni sastanci