Građani su ti koji trebaju osjetiti korist promjena u sustavu

Slika /MURH- arhiva/vijesti/2019/27 kolovoz 2019/1.jpeg

Ministar uprave Ivan Malenica nastavio je danas sastanke sa županima Stjepanom Kožićem i Željkom Kolarom radi reformske mjere povjeravanja poslova Ureda državne uprave županijama.

Navedenoj reformskoj mjeri Vlade Republike Hrvatske prethodile su brojne aktivnosti u Ministarstvu uprave te sastanci sa županima koji su iskazali spremnost za ovu reformsku mjeru.

“Suradnja županija i Ministarstva uprave se nastavlja. Pratit ćemo obavljanje i unapređivanje tih poslova, a tu su i brojni poslovi koje pripremamo u smislu digitalizacije javne uprave koje bi koristile i županije u obavljanju ovih poslova“, izjavio je ministar Malenica uz naglasak kako je glavni cilj formirati jedan učinkovit sustav. 

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pohvalio je rad Ministarstva uprave i Vlade Republike Hrvatske u provođenju reformi.

„Mnoge stvari u Hrvatskoj nazivamo reformama, a usudio bih se reći kako je ovo možda najveća reforma među tri najveće koje je Vlada napravila”, rekao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i dodao kako u obavljanju preuzetih poslova žele biti brze, učinkovite i dostupne usluge građanima.

Zagrebački župan Stjepan Kožić kazao je kako čine sve za što lakšu i jednostavniju realizaciju potreba stanovnika u svojoj županiji.

„Odgovorno mogu reći kako ćemo poslove ureda državne uprave koje trebamo preuzeti, obavljati učinkovito, kvalitetno i na korist žitelja Zagrebačke županije“, kazao je župan Stjepan Kožić.

 Sastanku su nazočile predstojnica  Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji Andrea Jurić i predstojnica Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji Silvija Profeta Fabijančić.

Tijekom sutrašnjeg dana ministar Malenica posjetit će Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju. 
 

Stranica