Državni tajnik Salapić sudjelovao na webinaru povodom Projekta učinkovitog pravosuđa za bolje poslovno okruženje (J4B)

Slika /slike/IMG_3559.JPG

Razvojni cilj projekta je unaprijediti postupke vezane uz poslovne propise i standarde usluga koje sudovi pružaju poduzećima i građanima.
 

Državni tajnik Josip Salapić sudjelovao je na webinaru razmjene znanja između Austrije i Republike Hrvatske u organizaciji Svjetske banke na temu "Iskustva na primjeru zgrade suda u Salzburgu (Landesgericht), Austrija".

Projekt učinkovitog pravosuđa za bolje poslovno okruženje (J4B) obuhvaća komponentu ulaganja u pravosudnu infrastrukturu u okviru koje se planiraju i provode rekonstrukcije zgrada Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Općinskih sudova u Kutini i Vinkovcima te pravosudnu zgradu u Varaždinu. 
Paralelno uz proces planiranja rekonstrukcije ovih zgrada, definirat će se i novi standardi koji će kasnije moći biti primijenjeni pri rekonstrukciji ili gradnji novih objekata pravosudne infrastrukture, poput projekta Trga pravde.
 
"Pred nama je svakako izazovno razdoblje daljnje modernizacije hrvatskog pravosuđa s ciljem postizanja učinkovitog i djelotvornog pravosudnog sustava koji pridonosi razvoju gospodarstva i odgovara na očekivanja građana u pogledu daljnjeg jačanja vladavine prava" rekao je državni tajnik te zaključio kako ovakve razmjene znanja sigurno doprinose budućem definiranju i implementaciji novih standarda pravosudne infrastrukture u Republici Hrvatskoj.




 

Pisane vijesti