Donacija računala Humanitarnoj udruzi Remar

Slika /slike/novi osj/kompjuteri.jpg

Ministarstvo pravosuđa, Sektor za probaciju Probacijski ured Zagreb II, dana 25. lipnja 2020. doniralo je deset računala Humanitarnoj Udruzi Remar. 

Udruga Remar bavi se u prvom redu prihvatom, rehabilitacijom i resocijalizacijom ovisnika kao i prihvatom napuštene djece, ljudi stradalih u ratu, bivših zatvorenika, samohranih ili zlostavljanih žena i majki, a probacijska služba s ovom udrugom ima dugogodišnju uspješnu suradnju.

Obzirom da je probacijska služba u okviru projekta financiranog iz Europskog socijalnog  opremljena novim all in one računalima, opremu koju je do tada koristila, a koja je također nabavljena iz Europskih fondova i to iz IPA 2008, odlučila je darovati pravnim osobama. Ispred Ministarstva pravosuđa, Sektora za probaciju Udruzi Remar računala je uručila voditeljica Probacijskog ureda Zagreb II Vesna Zelić Ferenčić.

Udruga Remar donirana računala koristiti će za potrebe unapređenja provedbe projekta resocijalizacije u vidu dodatnih edukacija-tečaja za operatere na računalu.
 

Pisane vijesti