Aplikacija e-Kaznena

Slika /dokumenti/Izbori/2017 godine/ekaznena.png

Za potrebu kandidiranja na lokalnim izborima 2017. godine, u sustavu e-Građani, dostupna je nova aplikacija e-Kaznena ( poveznica https://e-kaznena.pravosudje.hr/)

Putem aplikacije e-Kaznena omogućena je predaja elektroničkog zahtjeva za potvrdu/uvjerenje iz kaznene evidencije i dobivanje digitalno potpisane potvrde/uvjerenja iz kaznene evidencije.
 
Ako se podnositelj zahtjeva ne nalazi  u kaznenoj evidenciji, u roku od nekoliko sekundi nakon podnošenja zahtjeva u Osobni korisnički pretinac podnositelja bit će dostavljena digitalno potpisana potvrda da se ne nalazi u kaznenoj evidenciji. 
 
Ako se podnositelj zahtjeva nalazi u kaznenoj evidenciji, najkasnije u roku od tri dana nakon podnošenja zahtjeva u Osobni korisnički pretinac podnositelja bit će dostavljeno digitalno potpisano posebno uvjerenje Ministarstva pravosuđa. 
 
  • Potvrde i uvjerenja iz kaznene evidencije dobivene putem sustava e-Građani izdaju se bez fizičkog potpisa i pečata jer su digitalno potpisane te su jednako valjane kao i potvrde/ uvjerenja izdana na sudovima.
 

Ukupno predano zahtjeva:

 ​

Pisane vijesti | Obavijesti, upute i pozivi