Ministar u službenom posjetu Kraljevini Nizozemskoj

Izaslanstvo Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, na čelu s ministrom Miljenićem, boravi u Haagu od 27. do 28. veljače 2012. godine na neformalnom sastanku ministara pravosuđa EU 27.

Tijekom prvog dana službenog boravka u Kraljevini Nizozemskoj ministar se susreo s ministrom sigurnosti i pravosuđa Kraljevine Nizozemske Ivom W. Opsteltenom. Na sastanku se raspravljalo o bilateralnoj suradnji dviju država na području pravosuđa, putu Republike Hrvatske prema punopravnom članstvu u Uniji, te postupku monitoringa koji je pred Hrvatskom kao državom pristupnicom.

Potom se ministar Miljenić na radnom sastanku susreo s visokim dužnosnicima Ministarstva pravosuđa Kraljevine Nizozemske, a tijekom popodnevnih sati odrađen je i sastanak s predsjednikom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Theodorom Meronom. Na kraju prvog dana službenog boravka u Kraljevini Nizozemskoj, ministar je sudjelovao u svečanom programu povodom obilježavanja desete obljetnice EUROJUST-a.

Tijekom drugoga dana službenoga posjeta Kraljevini Nizozemskoj, ministar Miljenić je sudjelovao na neformalnom sastanku ministara pravosuđa EU 27 na kojem se raspravljalo o suradnji država članica Unije s organizacijom EUROJUST, u kojem Republika Hrvatska već sudjeluje kao aktivni promatrač. Tijekom dana uslijedio je i sastanak s glavnim tužiteljem MKSJ Sergeom Brammertzom te s članovima Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma Parlamenta Kraljevine Nizozemske.

Odboru za pravosuđe Zastupničkog doma Parlamenta Kraljevine Nizozemske Miljenić je obrazložio sve mjere koje Republika Hrvatska poduzima u ispunjavanju mjerila u procesu postupka monitoringa, vezano za Poglavlje 23. Službeni posjet Kraljevini Nizozemskoj završio je ministrovim prisutstvom na sjednici Parlamenta i pozdravom predsjednice Parlamenta Gerdi Veerbet hrvatkom izaslanstvu.


Pisane vijesti | Bilateralni sastanci