Sudjelovanje predstavnika Uprave za zatvorski sustav i probaciju na radionici CEP-a „Rad sa zajednicama i podizanje razine svijesti o probaciji“ i na Yellow ribbon run u Pragu

Europsko udruženje za probaciju (CEP) organiziralo je dvodnevnu radionicu u Pragu, 10. i 11. svibnja 2024. godine, pod nazivom „Rad sa zajednicama i podizanje razine svijesti o probaciji“. 

Na radionici je sudjelovalo više od 45 sudionika iz 16 europskih zemalja. Sudjelovali su predstavnici ministarstava pravosuđa, probacijski službenici, predstavnici nevladinih organizacija i službi za odnose s javnošću u probaciji. Predstavljene su različite perspektive probacijskih službi u Europi te je hrvatska probacijska služba također predstavila svoje iskustvo stvaranja prepoznatljivosti i promocije službe. Radionica je pružila mogućnost razmjene iskustava i stvaranje novih perspektiva za daljnji napredak vidljivosti probacije.
U o okviru projekta „Jačanje kapaciteta i vidljivosti zatvorskog i probacijskog sustava“ financiranog iz Bilateralnog fonda Norveškog financijskog mehanizma, predstavnici zatvorskog sustava i probacijske službe sudjelovali su i na 9. manifestaciji Yellow Ribbon Run u Pragu 11. svibnja 2024. godine. Cilj manifestacije je podržati osobe s kriminalnom prošlošću te im pružiti priliku za reintegraciju u društvo, osvijestiti važnost borbe protiv predrasuda, kao i važnosti rehabilitacije zatvorenika i osuđenik na svim razinama društva.