Ministar Damir Habijan na redovitoj izbornoj Skupštini Hrvatske odvjetničke komore

Na redovitoj izbornoj Skupštini, održanoj u subotu 6. srpnja 2024. godine u Zagrebu, predstavnici svih odvjetničkih zborova u Republici Hrvatskoj izabrali su novu predsjednicu Hrvatske odvjetničke komore

Ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan obraćajući se na skupštini istaknuo je da je Hrvatska odvjetnička komora igra ključnu ulogu u očuvanju pravne države, osiguravanju pravne sigurnosti i zaštiti prava građana.

"Odvjetnička profesija poziv je koji zahtijeva visok stupanj odgovornosti, integriteta i predanosti“, poručio je ministar.

Ministar Habijan je naglasio kako Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije predano radi na unapređenju pravosudnog sustava Republike Hrvatske.

"Svjesni smo izazova s kojima se suočavamo i aktivno radimo na reformama koje će osigurati brže, transparentnije i pravednije sudske procese. Naša suradnja s Hrvatskom odvjetničkom komorom iznimno je važna" rekao je ministar.

"Vaša posvećenost pravdi, vaša uloga u osiguravanju pravne zaštite i vaša profesionalna etika čine temelj pravne sigurnosti i povjerenja građana u pravosudni sustav" zaključio je ministar.

Na redovitoj izbornoj Skupštini Hrvatske odvjetničke komore predstavnici svih odvjetničkih zborova u Republici Hrvatskoj za predsjednicu su izabrali Ivu Markotić Bagarić, odvjetnicu u Zagrebu.






 

Pisane vijesti