U Centru za izobrazbu održan radni sastanak projektnih timova centra za izobrazbu i Cene Štupar – Centra za izobraževanje Ljubljana (CILJ)

U sklopu provođenja nove projektne aktivnosti u projektu ERASMUS+ „Jačanje osobne odgovornosti u zatvorskom sustavu za održivost u društvu“ ( kraći naziv - „first in - then out“)  23. i 24. ožujka 2024. godine organiziran je u Zagrebu radni sastanak oba projektna tima.

Na dvodnevnom radnom sastanku članova oba projektna tima, između ostalog, analizirani su rezultati Upitnika s popisom dobrih praksi različitih oblika i načina primjene načela održivog razvoja u svim kaznenim tijelima zatvorskog sustava Republike Hrvatske. Za daljnje provođenje unaprijed određenih projektnih aktivnosti usuglašene su između oba projektna tima najvažnije smjernice kako za  odabir tema Programa projekta, izradu Kataloga kompetencija za Program tako i za  pripremu izrade digitalne knjižice kao i drugog promocijskog materijala ovog Erasmus+ projekta.
  
Projekt  je vrijedan 60.000,00 Eura i sufinanciran je u programu Erasmus+  sredstvima Europske unije (100%).

Erasmus + projekt KA210 započeo je službeno s provedbom 1. rujna 2023. godine i provodit će se u zatvorskom sustavu Republike Slovenije i Republike Hrvatske zaključno do 28. veljače 2025. godine.

Slijedeći radni sastanak slovenskog i hrvatskog projektnog tima planiran je za lipanj 2024. godine.