Sastanak ministra pravosuđa i uprave s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica primio je, u utorak 29. rujna, u službeni posjet veleposlanika Države Izrael Ilana Mora.

Razgovarali su o prioritetima i reformskim procesima u pravosuđu i upravi, reformi lokalne samouprave, digitalizaciji pravosuđa i uprave te o povratu imovine.
 
Također, razmatrane su mogućnosti suradnje hrvatskih i izraelskih ministarstava zaduženih za područje pravosuđa budući da je digitalizacija pravosuđa područje snažnog interesa obaju ministarstava i u tom kontekstu je dogovorena intenzivnija komunikacija s mogućnošću bilateralnog susreta dužnosnika dvaju ministarstava.
 
Razmijenjena su i stajališta o društvenom utjecaju COVID-19 pandemije te načinima prilagodbe dvaju pravosuđa, kao i općenito prilagodbi društva, izvanrednim okolnostima izazvanim pandemijom. 
 
Ministar Malenica i veleposlanik Mor izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom suradnjom u području pravosuđa i uprave te istaknuli spremnost za jačanje te suradnje, posebice kada je riječ o digitalizaciji.
 

Pisane vijesti