Održana 25. Europska konferencija o korporativnom upravljanju

Pod pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, 18. lipnja 2020. održana je 25. Europska konferencija o korporativnom upravljanju.

Konferencija, koja se trebala održati u Zagrebu, otkazana je uslijed krize izazvane pandemijom Covid-19 te se ista održala virtualnim putem (putem videolinka).
 
Pozdravni govor na početku videokonferencije održao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, dok su uvodne govore održali dr.sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog Vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga te povjerenik Europske komisije za pravosuđe Didier Reynders,. Videokonferenciji su također prisustvovali visoki međunarodni predstavnici vodećih europskih institucija, investitori i organizacije na području korporativnog upravljanja, kao i autoritativni europski stručnjaci iz akademske zajednice i medija.
 
Glavna tema videokonferncije bila je: "Održivost, uprave i ulaganja: daljnji koraci za korporativno upravljanje?". U sklopu pet predviđenih panela, sudionici videokoferencije imali su priliku razgovarati i postavljati pitanja o ključnim prioritetima Europske komisije, vezano uz tržišta kapitala, EU i globalne trendove korporativno upravljanje, s naglaskom na ulogu trgovačkih društava i  korporativno upravljanje u svjetlu izbijanja pandemije uzrokovane koronavirusom.  
 
Daljnje informacije vezane uz videokonferenciju možete pronaći ovdje.



Pisane vijesti