Pomoćnica Šimundža-Nikolić u "Otvorenom" o stanju u pravosuđu i primjeni novog Zakona o kaznenom postupku

Pomoćnica ministra Vedrana Šimundža-Nikolić gostovala je 13. veljače u emisiji „Otvoreno“ HRT-a na temu dugotrajnosti predmeta iz nadležnosti USKOK-a, praktičnoj primjeni novog izmijenjenog Zakona o kaznenom postupku i povjerenja javnosti u pravosuđe.

Govoreći o percepciji javnosti o radu pravosuđa i dugotrajnosti postupaka pomoćnica Šimundža-Nikolić je izjavila da se svaki slučaj mora gledati individualno, koliko god se to nekome ne sviđa čuti.

„Svi se slažemo da je prestrašno što smo osam puta mijenjali Zakon o kaznenom postupku. Nekad doista moramo mijenjati Zakon da ga uskladimo s direktivama i uredbama Europske unije. To smo dužni, imamo rokove i institute koje moramo prilagoditi. Isto tako, svako otvaranje Zakona o kaznenom postupku radi usklađivanja mi koristimo da poboljšamo i efikasnijim učinimo postupak“, rekla je Šimundža-Nikolić na pitanje o primjenama novog Zakona o kaznenom postupku u praksi.

Osim pomoćnice ministra u emisiji su sudjelovali još i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić, sudac Kaznenog odjela Vrhovnog suda RH Damir Kos, profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Davor Derenčinović te odvjetnici Veljko Miljević i Krešimir Škarica, a snimku cijele emisije možete pogledati u videu ispod teksta.

.

Pisane vijesti