Reorganizacija pravosudnog sustava predstavljena pravosudnim i političkim dužnosnicima u Slavonskom Brodu

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić je u utorak, 18. veljače 2014. godine u Slavonskom Brodu, predstavio prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava predsjednicima sudova, državnim odvjetnicima i političkim dužnosnicima sa područja koje bi, prema sadašnjem nacrtu prijedloga Zakona o područjima i sjedištima sudova, od 1. siječnja 2015. godine trebalo obuhvatiti Općinski sud u Slavonskom Brodu, Prekršajni sud u Slavonskom Brodu i Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

U pratnji pomoćnica Sanje Nole i Gordane Klarić te glavnog tajnika Damira Kaufmana, ministar pravosuđa održao je u prostorijama Županijskog suda u Slavonskom Brodu, prezentaciju predsjednicima sudova, državnim odvjetnicima i dužnosnicima lokalne i područne samouprave.

Suci, državni odvjetnici i predstavnici lokalne i područne samouprave iznijeli su svoje primjedbe i komentare, a ministar ih je pozvao da, u sklopu savjetovanja s javnošću, dostave Ministarstvu pravosuđa i u pisanom obliku, što su neki od njih odmah i napravili.Pisane vijesti | Reorganizacija pravosudnog sustava