Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u službenom posjetu Rumunjskoj

Ministar pravosuđa RH Dražen Bošnjaković predvodi delegaciju Ministarstva pravosuđa u službenom posjetu Rumunjskoj, 23.-24. travnja 2018. godine

Predstojeći bilateralni susret s ministrom pravosuđa Rumunjske Tudorelom Toaderom u okviru je dugogodišnje izvrsne suradnje dvaju ministarstava te namjere dodatnog intenziviranja odnosa s obzirom na aktualne ciljeve dvaju pravosuđa – koordinacija i usuglašavanje aktivnosti u odnosu na pripreme za predsjedanje Vijećem EU (s obzirom da će dvije države sudjelovati u predsjedavajućem Triu – uz Republiku Finsku), modernizacija pravosuđa i razmjena iskustava vezano za pojedine aspekte nacionalnog zakonodavstva.
 
Tijekom posjeta ministar Bošnjaković će službeno posjetiti i Senat gdje će se susresti s potpredsjednikom Senata Adrianom Tutuianuom, zatim Glavno državno odvjetništvo gdje je predviđen sastanak s Glavnim državnim odvjetnikom Augustinom Lazarom te Vrhovni kasacijski sud na kojem će održati sastanak s predsjednicom Iuliom Cristinom Tarceaom.
 
Također, s ciljem uvida u rumunjski pristup i iskustva te pravni i organizacijski okvir predviđen je i posjet školi za pravosudne dužnosnike („National Institute for Magistracy“) te kaznionici Jilava.

Pisane vijesti