Sastanak ministara pravosuđa zemalja Višegradske skupine

Izaslanstvo Ministarstva pravosuđa, predvođeno ministrom Orsatom MIljenićem, sudjeluje na Sastanku ministara pravosuđa zemalja Višegradske skupine koji se održava 24. i 25. svibnja 2012. u Kromerižu u Češkoj Republici.

Na ovogodišnjem susretu, pod predsjedanjem Češke Republike, ministri pravosuđa razgovarat će o zakonodavnim rješenjima problematike prenapučenosti zatvora, pripremi Nacrta Sporazuma o Jedinstvenom europskom sudu za patente, te o institutu ovrhe i njenoj provedbi u pravnim sustavima zemalja sudionica.

Na marginama sastanaka, ministri pravosuđa raspravit će i prijedloge o razvoju pravosudne suradnje između zemalja sudionica konferencije.

Iako nije formalna članica Višegradske skupine, u kojoj su Češka Republika, Slovačka Republika, Republika Poljska i Mađarska, Republika Hrvatska, kao posebno pozvana, po treći put sudjeluje na ministarskim sastancima posvećenima suradnji i stabilnosti zemalja Srednje Europe.

Na sastancima ministara pravosuđa zemalja Višegradske skupine, kao posebno pozvana sudjeluje i Republika Slovenija.Pisane vijesti