Obilježavanje Europskog dana žrtava kaznenih djela 22. veljače

Povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela 22. veljače 2016. godine Ministarstvo pravosuđa organiziralo je okrugli stol na temu „Primjena prava žrtava kaznenih djela – iskustva  u praksi“.

Cilj okruglog stola je pokazati dobre primjere iz prakse u dijelu koji se odnosi na primjenu prava žrtava tijekom prethodnog i kaznenog postupka, ali i probleme s kojima se suočavamo.

Na okruglom stolu izlagat će predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, državnog odvjetništva, sudova, Odjela za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa, odvjetništva, te organizacija civilnog društva.

Svrha okruglog stola je da se, osim izlagača, susretne što veći broj praktičara koji u svom radu dolaze u direktan kontakt sa žrtvama uključujući i predstavnike organizacija civilnog društva.  

Na Europski dana žrtava kaznenih djela Victim Support Europe (VSE) objavio je video o žrtvama kaznenih djela u Europi.U videu se objašnjava problem viktimizacije u EU, opisuju se moguće posljedice viktimizacije žrtava zločina, kao i prava svih žrtava zločina u Europi, te se prikazuju različiti načini podrške žrtvama.

Podizanje svijesti putem ovog videa usmjereno je na osobe u Europi i širom svijeta te VSE poziva na gledanje, dijeljenje i upotrebu ovog videa s ciljem podizanja svijesti o pravima žrtava i podršku žrtvama u EU.
Pridružite se i Vi u tome!

Više možete pronaći na poveznici: Victim Support Europe launches video on Victims’ Rights and Victim Support in the EU
 

Pisane vijesti | Konferencije i okrugli stolovi